Appelflappenmaken.nl

Maak de heerlijkste appelflappen

Appelflappen met sinaasappel

Appelflappen met sinaasappel

Ingrediënten:


Aantal personen: 3 tot 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4 sterren - gebaseerd op 7 reviews

Veel appelflap recepten zijn hetzelfde en worden door kaneel op smaak gebracht. De appelflappen met sinaasappel hebben echter een heel andere smaak. Het recept bevat onder meer sinaasappelsap- en rasp. Daarnaast wordt er een vleugje kerriepoeder toegevoegd dat net voor een andere smaak zorgt. Hierdoor heb je wat variatie en kun je het bezoek verrassen. De appelflappen met sinaasappel worden bestrooit met wat rietsuiker. Een toefje slagroom zou overigens ook heerlijk smaken.

Bereiding Appelflappen met sinaasappel:

Het klaarmaken van de appelflappen met sinaasappel duurt ongeveer 20 minuten. Daarnaast moeten deze bladerdeeghapjes nog 20 minuten in de oven bakken. Het recept is geschikt voor 3 tot 6 appelflappen; afhankelijk van de grootte van het bladerdeeg.

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rasp eventueel de schil van de sinaasappel.
2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
3. Meng de appelblokjes met de rozijnen, sinaasappelsap- en rasp, meel, kerriepoeder, zout en de bruine suiker. Zorg dat alle ingrediënten goed door elkaar geroerd zijn.
4. Snijd de vellen bladerdeeg in enkele kleinere oppervlakken. Daarna kun je de plakjes uitrollen tot ze de vorm van een diamant krijgen.
5. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg.
6. Klop het ei en bestrijk de randen van de diamantvorm met het geklopte ei.
7. Vouw het deeg over het appelmengsel en druk de randen goed aan.
8. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het geklopte ei en bestrooi met de rietsuiker.
9. Bak de appelflappen met sinaasappelsap 15 tot 20 minuten in de oven. Je kunt de hapjes uit de oven halen zodra de bovenzijde een goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip: Serveer de appelflappen met sinaasappel direct na de bereiding. Vers zijn ze het lekkerst!

Foto credits: A Spicy Perspective


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: