Kersenflappen

Ingrediënten:
Appelflappen worden het meest verkocht bij de bakker, maar er zijn ook vele varianten. Het is mogelijk om de appels door andere soorten fruit te vervangen. De kersenflappen zijn heerlijk en hebben een zoete smaak. Je kunt verse kersen gebruiken maar kersen uit blik zijn ook geen probleem. Om de kersenflappen nog zoeter te maken, wordt er wat basterdsuiker toegevoegd.
Bereiding Kersenflappen:
Het klaarmaken van de kersenflappen is eenvoudig en lijkt erg op het maken van appelflappen. Binnen 10 minuten is de voorbereiding gedaan en binnen een halfuur heb je 8 lekkere kersenflappen.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden terwijl je het bladerdeeg laat ontdooien.
2. Ontpit de verse kersen en verwijder de steeltjes als je de verse variant gebruikt. Bij kersen uit blik moet je er goed voor zorgen dat het meeste vocht is uitgelekt.
3. Doe de kersen in een pan en voeg wat water toe. Zorg dat het water net de kersen bedekt.
4. Meng de basterdsuiker erdoor terwijl je controleert of de kersen niet te zacht worden.
5. Beleg een bakplaat met bakpapier en plaats hier de plakjes bladerdeeg bovenop.
6. Verdeel de kersenvulling over de plakjes en vouw de kersenflappen diagonaal dicht.
7. Klop een ei los en bestrijk de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei.
8. Bestrooi de kersenflappen met de kristalsuiker.
9. Laat het 15 tot 20 minuten in de oven bakken totdat de kersenflappen goudbruin kleuren.
Recept door: Appelflappenmaken.nl