Appelflappenmaken.nl

Maak de heerlijkste appelflappen

Appel-pruimenflappen van Jumbo

Appel-pruimenflappen van Jumbo

Ingrediënten:


Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Het is niet alleen mogelijk om boodschappen te doen bij de Jumbo, ze hebben ook een hele receptendatabase online staan. Een soort extra service richting klanten. Zo ook het recept voor de appel-pruimenflappen. Deze appelflappen worden met gewelde pruimen bereid. Dat zijn gedroogde pruimen die enkele uren in een likeur of water hebben liggen weken. Voor extra smaak worden koek- en speculaaskruiden en gember toegevoegd.

Bereiding Appel-pruimenflappen van Jumbo:

De bereiding van de appel-pruimenflappen is niet moeilijker dan bij een ander recept. De voorbereiding duurt een kwartier en de kooktijd is 25 minuten. In totaal worden er 8 appelflappen gemaakt.

Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Laat ondertussen de oven warm worden op 175°C en hak de gember fijn. Wel de pruimen een kwartier in lauw water, laat ze uitlekken en snijd in kleine stukjes. Meng de pruimen, appel, 50g suiker en de gember in een kom. Klop alvast een ei los.

Beleg een bakplaat met de plakjes bladerdeeg en verdeel het mengsel van appel en pruimen over het aantal porties. Leg in het midden en bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Vouw diagonaal over de vulling heen. Stevig aandrukken met een vork en dan de bovenzijden bestrijken met het resterende losgeklopte ei.

Meng de kruiden met de overgebleven suiker en bestrooi de appel-pruimenflappen. Gedurende 25 minuten in de oven laten bakken tot de appelflappen goudbruin kleuren. Je kunt ze eventueel in de koelkast bewaren maar lauwwarm zijn ze het lekkerst.

Tip: Gebruik amaretto om de pruimen in te wellen. Hierdoor krijgen deze appelflappen nog een apartere smaak.

Bron: Jumbo


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: