Mini appelflappen
Ingrediënten:
Appelflappen zijn relatief groot van formaat waardoor je na een stuk wel genoeg hebt gegeten. Er is echter ook een kleiner variant namelijk de mini appelflappen. Deze zijn zeer geschikt als tussendoortje, borrelhapje of als nagerecht. Ze zijn heerlijk van smaak en zien er schattig uit. De mini appelflappen worden gevuld door appelblokjes, bruine suiker, kaneel en een scheutje rum. De rum kan je eventueel ook vervangen door vanille-extract.
Bereiding Mini appelflappen:
Het klaarmaken van de mini appelflappen is niet moeilijk maar kost enkel wat voorbereiding. In 40 minuten heb je 20 heerlijke tussendoortjes bereid die je aan gasten kunt serveren.
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en laat het bladerdeeg alvast ontdooien.
2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
3. Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
4. Voeg de appels, bruine suiker, kaneel toe en roer goed.
5. Kook tot de suiker is opgelost en voeg dan de rum toe.
6. Zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten koken totdat de appels zacht worden.
7. Rol het bladerdeeg een beetje uit en snijd de vellen dan diagonaal doormidden.
8. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje appelvulling.
9. Vouw de mini appelflappen dicht en druk de randen aan met de tanden van een vork.
10. Gebruik de vork om gaatjes in de bovenkant van elke appelflap te prikken.
11. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de tussendoortjes bovenop.
12. Smelt de rest van de boter en bestrijk de mini appelflappen.
13. Bestrooi met de kristalsuiker en bak in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Tip: Gebruik een beetje koffie of losgeklopt ei voor de bovenzijde zodat de mini appelflappen mooier bruin kleuren.
Recept door: Appelflappenmaken.nl