Appelflappenmaken.nl

Maak de heerlijkste appelflappen

Appelflappen met aardbeienjam

Appelflappen met aardbeienjam

Ingrediënten:


Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Appelflappen zijn niet alleen heerlijk als tussendoortje maar voldoen ook prima als lunch. Ze zijn het lekkerst als ze vers gegeten worden, maar het is geen probleem om ze in de koelkast te bewaren. De appelflappen met aardbeienjam hebben een heerlijke vulling van appels, kaneel en suiker. Om toch nog wat extra smaak toe te voegen, wordt er aardbeienjam gebruikt. Hierdoor zou je kunnen variëren en bijvoorbeeld abrikozenjam kunnen gebruiken. Gebruik eventueel een toefje slagroom om de appelflappen af te maken.

Bereiding Appelflappen met aardbeienjam:

Het is makkelijk om appelflappen met aardbeienjam te maken. De voorbereiding duurt slechts een kwartier, terwijl ze nog 20 minuten in de oven moeten bakken. Het recept is geschikt voor 2 tot 4 appelflappen, afhankelijk van het aantal gebruikte vellen bladerdeeg.

1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Ondertussen kun je de appels schillen en in blokjes snijden.
2. Meng de appels met de suiker en het kaneel in een middelgrote kom.
3. Afhankelijk van de grootte moet je de bladerdeeg vellen nog in kleinere oppervlakken snijden. Als je al relatief kleine plakken hebt, is dat niet nodig.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Verdeel het appelmengsel en de aardbeienjam over de vellen bladerdeeg.
6. Vouw de appelflappen en druk de randen goed aan met een vork of lepel.
7. Klop een ei en bestrijk de bovenzijde van de bladerdeeghapjes.
8. Bak de appelflappen met aardbeienjam ongeveer 20 minuten in de oven.
9. Als de bovenkant goudbruin kleurt, is het deeg goed gebakken.
10. Bestrooi de appelflappen met een beetje poedersuiker.

Tip: Gebruik kristalsuiker om de appelflappen te bestrooien om zo een zoetere smaak toe te voegen.

Foto credits: I’mPat via food.com


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: