Appelflappenmaken.nl

Maak de heerlijkste appelflappen

Appelflappen met cranberries

Appelflappen met cranberries

Ingrediënten:

  • 750g appels
  • 1 ½ theelepel citroensap
  • 1 ½ theelepel bloem
  • ¼ theelepel kaneel
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel boter
  • Snufje zout
  • ¼ kopje (gedroogde) cranberries
  • Melk
  • Kaneelsuiker
  • 8 plakjes bladerdeeg

Aantal personen: 4 tot 8
Bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

De appelflappen met cranberries zijn een variatie op de appelflappen die je bij de supermarkt koopt. Daar worden ze vaak bereid met rozijnen, maar die ontbreken in dit recept. De vulling van deze appelflappen bestaat uit een mengsel van appels, kaneel, zout en cranberries. Vaak zijn de besjes een beetje zurig van smaak door het toegevoegde suiker zijn ze heerlijk. Daarnaast zijn cranberries ook erg goed voor de gezondheid.



Bereiding Appelflappen met cranberries:

De bereiding van de appelflappen met cranberries duurt iets langer, omdat de voorbereiding meer tijd in beslag neemt. Het recept laat je binnen 45 minuten minstens 8 appelflappen klaarmaken.

1. Ontdooi het bladerdeeg op kamertemperatuur en voorverwarm de oven op 200 graden.
2. Verwijder de klokhuizen, schil de appels en snijd ze in vieren. Daarna kun je de partjes appel
in kleine blokjes snijden.
3. Doe de blokjes appel in een kom en vermeng met het citroensap.
4. Meng de suiker, bloem, kaneel en zout in een kom. Roer vervolgens de gedroogde cranberries
erdoor en zorg dat de besjes niet samenklonteren.
5. Giet het mengsel bij de appels en doe alle ingrediënten in een pan.
6. Roer alles goed door elkaar en meng er vervolgens de boter en water bij.
7. Breng het op een matig vuur aan de kook en blijf voortdurend roeren.
8. Zet het vuur lager en laat het staan totdat de appels beginnen te sudderen.
9. Verdeel de vulling van appels en cranberries over de plakjes bladerdeeg.
10. Bestrijk de randen met een beetje water zodat het vouwen makkelijker gaat.
11. Vouw de appelflappen met cranberries diagonaal dicht.
12. Bekleed een bakplaat met bakpapier terwijl je de randen van de appelflappen aandrukt.
13. Bestrijk de bovenkant met melk en bestrooi de hapjes met kaneelsuiker.
14. Maak met een mes drie kleine sleufjes in elke appelflap.
15. Bak de appelflappen met cranberries 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin kleuren.

Tip: Maak vooraf enkele porties van de vulling. Zo kan je voorkomen dat je te weinig vulling hebt en hier pas achter komt wanneer je de appelflappen gaat vullen en dichtvouwen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: