Appelflappenmaken.nl

Maak de heerlijkste appelflappen

Ananasflappen

Ananasflappen

Ingrediënten:

  • 1 blikje ananasblokjes
  • 1 ei
  • Suiker
  • Jam
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Overig: bakpapier

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Op deze website zijn voornamelijk soorten appelflappen te vinden, maar het is ook goed om het hoofdingrediënt eens te vervangen. De ananasflappen zijn een variant op de originele appelflappen. Het gebruik van blokjes ananas is verfrissend omdat het fruit heerlijk fris smaakt. Om nog wat extra smaak toe te voegen wordt er jam op het bladerdeeg gesmeerd. Het recept schrijft geen smaak voor dus je kunt zelf kiezen welke jam je gebruikt.



Bereiding Ananasflappen:

De bereiding van de ananasflappen gaat niet alleen snel, maar is daarnaast ook erg eenvoudig. Binnen een halfuur heb je het tussendoortje bereid en afgebakken. Het recept is geschikt voor 4 ananasflappen.

1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien terwijl je de oven voorverwarmt op 200 graden.
2. Bedek alvast een bakplaat met bakpapier zodat de ananasflappen meteen kunnen bakken.
3. Open het blik met de blokjes ananas en zorg dat je ze goed laat uitlekken. Als de ananas te vochtig is, kan dit er voor zorgen dat het bladerdeeg niet genoeg opstijgt.
4. Besmeer de plakjes bladerdeeg met een dikke klodder jam naar eigen voorkeur.
5. Leg daarna wat blokjes ananas bovenop de gekozen jam.
6. Vouw de plakjes bladerdeeg schuin dicht zodat ze op een appelflap lijken.
7. Klop een ei los en bestrijk de bovenzijde van de ananasflappen.
8. Bestrooi deze lekkere hapjes met een beetje kristalsuiker.
9. Bak de ananasflappen 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
Tip: Bak de ananasflappen 10 minuten op 200 graden en zet de oven daarna op 190 graden.

Foto credits: The Witchy Kitchen


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: