Appelflappenmaken.nl

Maak de heerlijkste appelflappen

Appelflappen met toffees

Appelflappen met toffees

Ingrediënten:


Aantal personen: 4 tot 8
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
2.5 sterren - gebaseerd op 2 reviews

De appelflappen met toffees worden anders bereid dan de meeste appelflappen. Zo worden deze bladerdeeghapjes op smaak gebracht door stukjes toffee. Hierdoor smaakt deze variant wat zoeter. In andere appelflappen wordt er vaak kaneel gebruikt om extra smaak toe te voegen. Het is ook mogelijk om zelf bladerdeeg te maken maar in dit recept worden vellen bladerdeeg gebruikt. De appelflappen met toffees zullen een mooie kleur krijgen door het gebruikte ei op de bovenzijde.

Bereiding Appelflappen met toffees:

Het maken van appelflappen met toffees is zeer eenvoudig. De bereiding neemt ongeveer 15 minuten in beslag, terwijl de lekkernij nog 20 tot 25 minuten moet koken. Het aantal appelflappen is afhankelijk van hoeveel velletjes bladerdeeg je gebruikt.

1. Verwarm de oven voor op 190 graden, terwijl je de toffees in stukken hakt.
2. Haal enkele plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ontdooien.
3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
4. Meng de blokjes appel, eetlepel bloem en een beetje suiker in een middelgrote kom.
5. Verdeel het mengsel over enkele velletjes bladerdeeg.
6. Bestrooi met de stukjes toffee en klop ondertussen een ei.
7. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan met een vork.
8. Gebruik nu het losgeklopte ei om de bovenzijde te bestrijken.
9. Bestrooi de appelflappen met wat suiker.
10. Bak deze lekker bladerdeeghapjes vervolgens nog 20 tot 25 minuten in de oven. De appelflappen zijn goed als ze een goudbruine kleur hebben gekregen.
11. Laat even afkoelen om ze daarna vers te serveren.

Tip: Voeg wat rozijnen toe aan de appelflappen met toffees om extra smaak te creëren.

Foto credits: Food


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: