Appelflappenmaken.nl

Maak de heerlijkste appelflappen

Appelflappen

In Nederland kunnen we veel producten bij de broodafdeling van de supermarkt vinden. Het assortiment bestaat allang niet meer alleen uit brood, gebak en pistoletjes. Tegenwoordig kun je ook veel lekkernijen zoals kaasbroodjes, croissants en appelflappen kopen. Laatstgenoemde producten zijn allen van bladerdeeg gemaakt. Hierdoor is het erg eenvoudig om de tussendoortjes zelf te bereiden.

Appelflap is de benaming van een specifiek soort gebak. Iedereen weet wel hoe appelflappen eruit zien. Ze worden gemaakt van bladerdeeg en zijn driehoekig van vorm. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de appelflappen gevuld met stukjes appel en andere ingrediënten. Een bakker onderscheidt zich door het gebruik van luxere ingrediënten. Daarnaast hebben deze appelflappen een mooie bruinige kleur.

Sommigen zullen denken dat appelflappen gezond zijn, omdat er appels inzitten. Dat is helaas niet waar, want de andere ingrediënten zorgen voor genoeg calorieën. Een appelflap bevat ongeveer 390 calorieën en 22 gram vet. Het is echter geen probleem om af en toe een snack te nuttigen. Natuurlijk moet je er wel opletten dat je niet dagelijks veel gebak eet.
appelflappen

Appelflappen recept
Een appelflappen recept bestaat uit enkele vaste stappen, waardoor de bereiding erg eenvoudig is. Op deze website wordt je geholpen met het appelflappen maken. Ze worden als tussendoortje gegeten, maar worden ook op feestelijke gelegenheden geserveerd. Deze lekkernij kun je zowel warm als koud eten. Appelflappen zijn het lekkerst als je ze zelf maakt en vers serveert. Zo kun je namelijk ook bepalen welke ingrediënten je gebruikt. Foto: iFood.tv

Het standaard appelflappen recept bestaat uit een aantal ingrediënten. Het bladerdeeg mag niet ontbreken en de appelflap wordt meestal gevuld met appelblokjes en kaneel. Je kunt er echter ook voor kiezen om rozijnen, krenten of amandelspijs aan de vulling toe te voegen. Daarnaast wordt het gebak vaak nog bestrooid met suiker. De beste appelflappen bevatten geen margarine, maar roomboter en een vleugje rumpoeder.

Soorten appelflappen
Aangezien er verschillende recepten zijn, ontstaan er meerdere soorten appelflappen. Het bladerdeeg kan ook met andere fruitsoorten gevuld worden. Hierdoor heb je bijvoorbeeld ook perenflappen en kersenflappen. Daarnaast bestaan er kleinere varianten, die ook wel mini appelflappen worden genoemd. Het enige verschil is de grootte, want één normaal exemplaar is ongeveer even groot als twee mini appelflappen.


Laat een reactie achter: